2012. szeptember 15., szombat

Szüreti mulatság 2012.

 Képek megtekinthetők az alábbi képre kattintva.

A rossz idő ellenére minden tervezett programot sikerült megvalósítani. Az egyik teraszon darálták, préselték a szőlőt a nagyok az óvónénikkel, a másik teraszon főztük a finom ebédet az üstben, az aulában szerveztük a táncházat, a kemencés lepényt pedig bent sütöttük a sütőben, melyet a kicsi gyúrtak az óvónénikkel, dadusokkal. Minden csoportban szőlőztek reggel, vagdosták a lepény tetejére való virslit kolbászt, szalonnát, gyerkőcök is aktívan részt vettek. A must nagyon finom édes volt, a lepény isteni, rengeteget megettek a lurkók, ízlett szinte mindenkinek. Az ebédet is jóízűen elfogyasztották, ismét kellemes napot töltöttünk együtt. Köszönet érte minden "agyalkának" !!!!!

Kemencés lepény:
50 dkg liszt
20 dkg főtt áttört krumpli
2 evőkanál olaj
1 tojás, só
2.5 dl tej, 2-3 dkg élesztő
Ezeket jól kidolgozni és kizsírozott tepsibe szétnyomkodni. Kb. egy órát pihentetni.
Ezután 2 dl tejföl, só, bors, fokhagyma keverékével bekenni. Tetejére 20 dkg kolozsvári szalonna és 2-3 közepes fej hagyma és reszelt sajt.
Sárgára sütni.
Jó étvágyat!,
Otthon is lehet sütőben készíteni. Egy kicsit másképp és még finomabb lesz.
A megkelt tésztát hideg sütőbe kell tenni. Ha bebőrösödött a tészta teteje akkor kell a hozzávalókat rátenni.
a szalonnát és a hagymát össze kell sütni és úgy rá. Így isteni lesz, de ezt a kemencében sok adaggal macerás megcsinálni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt üzenhetsz Nekünk! :